Δώστε μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα κρυφά συμπτώματα διαβήτη!

Το ζάχαρο ή ο διαβήτης είναι μια διαταραχή του αυξημένου σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι ένα από τα κορυφαία προβλήματα υγείας. Λόγω αλλαγών στον τρόπο ζωής, όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι πλήττονται από τον διαβήτη. Τα συμπτώματα διαβήτη συχνά αποκρύπτονται και με την πρώτη ματιά δεν υποδεικνύουν αυτό το πρόβλημα υγείας. Ως εκ τούτου, οι ασθενείς χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να καταλάβουν ότι πρόκειται για διαβήτη.

Ποιοι τύποι διαβήτη υπάρχουν?

Λόγω διαφορετικής κλινικής εικόνας, σήμερα διακρίνουμε διάφορες μορφές ή τύπους διαβήτη. Αυτοί είναι:

Τα συμπτώματα διαβήτη και για τους τρεις τύπους είναι περίπου παρόμοια. Οι τύποι διαβήτη ποικίλλουν μόνο από τον τρόπο εμφάνισής τους.

Ο τύπος 1 είναι η πιο δύσκολη μορφή διαβήτη. Αυτός ο τύπος συμβαίνει επειδή τα παγκρεατικά κύτταρα παράγουν την ινσουλίνη σε πολύ μικρές ποσότητες ή καθόλου. Συνήθως εμφανίζεται στα παιδιά και τη νεολαία. Απαιτεί ημερήσια θεραπεία ινσουλίνης. Επιπλέον, απαιτείται αυστηρός έλεγχος, ειδική διατροφή και σωματική άσκηση.

συμπτωματα διαβητη

Από την άλλη πλευρά, ο διαβήτης τύπου 2 εμφανίζεται όταν τα παγκρεατικά κύτταρα παράγουν ινσουλίνη, αλλά σε ανεπαρκή ποσότητα, εξαιτίας του οποίου το σώμα δημιουργεί ανοσία σε αυτή την ορμόνη. Αυτή είναι η πιο διαδεδομένη μορφή διαβήτη. Συμβαίνει σε όλες τις ηλικίες. Είναι συχνότερο στους παχύσαρκους και τους ηλικιωμένους. Η θεραπεία βασίζεται συνήθως σε μια διατροφή με μέτρια σωματική δραστηριότητα. Εάν αυτή η θεραπεία δεν λειτουργεί, συμπεριλαμβάνεται θεραπεία ινσουλίνης.

Ο διαβήτης κύησης εμφανίζεται στην εγκυμοσύνη καθώς υπάρχουν πολλές ορμονικές αλλαγές στο σώμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές στην έκκριση ινσουλίνης. Η ομάδα κινδύνου περιλαμβάνει:

 • Γυναίκες άνω των 25 ετών,
 • Παχύσαρκες γυναίκες,
 • Γυναίκες με γενετικές προδιαθέσεις για την ανάπτυξη της νόσου.

Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες ότι τα επίπεδα σακχάρου θα σταθεροποιηθούν μετά τον τοκετό.

Τα πρώτα συμπτώματα διαβήτη που υποδεικνύουν αυτή τη νόσο

Ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη σταθερά αυξάνεται κάθε χρόνο. Ένας από τους λόγους είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν έρχονται σε επαφή με έναν γιατρό εγκαίρως όταν παρατηρήσουν τα πρώτα συμπτώματα διαβήτη. Εδώ είναι τα πρώτα συμπτώματα διαβήτη και πώς να τα αναγνωρίσετε:

 • Θολή όραση,
 • Συχνοουρία,
 • Δίψα και στεγνό στόμα,
 • Αυξημένη πείνα.

Υπάρχουν άλλα λιγότερο γνωστά ή κρυμμένα συμπτώματα διαβήτη που μπορεί να υποδηλώνουν αυτή τη νόσο. Αυτά τα συμπτώματα διαβήτη μπορεί επίσης να εμφανιστούν σε ενήλικες και σε παιδιά. Τα κρυμμένα συμπτώματα είναι:

 • Σύγχυση,
 • Δύσπνοια,
 • Ναυτία και στομαχικός πόνος.
 • Προβλήματα με συγκέντρωση,
 • Αδυναμία,
 • Πονοκέφαλος.

Εάν αισθάνεστε συνεχώς αδυναμία και κούραση, αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο σύμπτωμα διαβήτη σε ενήλικες. Ομοίως, οι πονοκέφαλοι μπορεί να υποδηλώνουν σε μεγάλο βαθμό τον διαβήτη. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να καθορίσετε για ποιο τύπο πονοκεφάλου πρόκειται.

συμπτώματα διαβήτη τύπου 1

Η γλυκόζη στο αίμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα οράσεως. Επομένως, η θολή όραση μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα διαβήτη.

Ακριβώς όπως επηρεάζει την όραση, η γλυκόζη του αίματος επηρεάζει επίσης τα νεφρά σας. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για ούρηση. Πώς να αναγνωρίσετε εάν συχνή ούρηση σχετίζεται με διαβήτη; Εύκολα. Η συχνή ούρηση συνοδεύεται από ένα άλλο σύμπτωμα του διαβήτη, το οποίο είναι η δίψα. Αυτά είναι τα πρώτα συμπτώματα που συμβαίνουν και πολλοί άνθρωποι αρχικά δεν τα συνδέουν με τον διαβήτη, αλλά τα αγνοούν εντελώς μέχρι να είναι πολύ αργά.

Τα συμπτώματα διαβήτη σε ενήλικες δεν διαφέρουν πολύ από τα τυπικά συμπτώματα.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο διαβήτης είναι μια νόσος που δεν πρέπει να αγνοείται. Επομένως, δώστε προσοχή σε αυτά τα συμπτώματα, γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι μπορούν να σημαίνουν.

διατροφη για διαβητικουσ

Τι συμβαίνει όταν αγνοούνται τα συμπτώματα διαβήτη?

Αν αγνοήσετε τα προαναφερθέντα συμπτώματα διαβήτη, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολυάριθμες συνέπειες. Η πιο συνηθισμένη συνέπεια του διαβήτη είναι η υπογλυκαιμία. Πρόκειται για μία βραχυπρόθεσμη επιπλοκή που μπορεί να επιλυθεί με ορισμένες θεραπείες.

Τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορεί να έχουν επικίνδυνες συνέπειες και οι συχνότερα πληγέντες περιοχές είναι τα μάτια, τα νεφρά, τα πόδια και η καρδιά. Ωστόσο, δεν υπάρχει ιστός στο σώμα που δεν επηρεάζεται από αυτή την ανισορροπία.

Οι συνέπειες του διαβήτη μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Εγκεφαλικό επεισόδιο,
 • Στυτική δυσλειτουργία,
 • Αγγειακή άνοια,
 • Νεφροπάθεια,
 • Καρδιομυοπάθεια.
διαβητικη κετοξεωση

Τρόφιμα που αναστρέφουν τα συμπτώματα διαβήτη και την οποία μπορούν να απολαμβάνουν οι διαβητικοί

Μετά τη διάγνωση του διαβήτη, ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι: τι μπορούν να τρώνε οι διαβητικοί? Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε τα πάντα, απλά πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο παραπάνω.

Υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα που πωλούν αποκλειστικά προϊόντα χωρίς ζάχαρη για διαβητικούς. Αυτά είναι συνήθως τα ζαχαροπλαστεία ή τα καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Τα προϊόντα ή τα τρόφιμα χωρίς ζάχαρη για διαβητικούς δεν πρέπει να περιέχουν ραφιναρισμένη ζάχαρη ώστε οι επιπτώσεις του διαβήτη να μην επιδεινώνονται. Επίσης, η γλυκόζη του αίματος αυξάνεται σημαντικά από προϊόντα με ραφιναρισμένη ζάχαρη.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε τακτικά σιτηρά ολικής αλέσεως, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι, φρέσκα λαχανικά, σόγια, ψάρι, ξηρούς καρπούς, γιαούρτι, τυρί και, φυσικά, το νερό.

Οι διαβητικοί πρέπει να τρώνε φασόλια που είναι εξαιρετικά υγιεινά τρόφιμα, επειδή είναι πλούσια σε ίνες που σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτασμένοι. Επίσης, σταθεροποιεί το σάκχαρο του αίματος και ακόμη και τη χοληστερόλη. Είναι μια πλούσια πηγή ασβεστίου και μετάλλων που βοηθούν στην καύση του σωματικού λίπους.

Οι διαβητικοί συνιστώνται να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα προϊόντα αυτά είναι πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D. Το πρόβλημα είναι ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν λακτόζη, έναν συνδυασμό γλυκόζης και γαλακτόζης. Ως εκ τούτου, για τους διαβητικούς συνιστώνται γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λακτόζη, δηλαδή χωρίς ζάχαρη.

σακχαρώδησ διαβήτησ συμπτωματα

Επαναστατικός οδηγός για την επιτυχή αντιμετώπιση των συμπτωμάτων διαβήτη

Η θεραπεία του διαβήτη εξαρτάται αποκλειστικά από τον τύπο του διαβήτη. Οι θεραπείες δεν είναι οι ίδιες για τον διαβήτη τύπου 1 και τον τύπο 2. Ο διαβήτης τύπου 1 απαιτεί θεραπεία με ινσουλίνη. Από την άλλη πλευρά, στον διαβήτη τύπου 2, εκτός από ειδικά σχεδιασμένη διατροφή για διαβητικούς, μπορεί επίσης να έχει επιρροή ο τρόπος ζωής καθώς και η σωματική άσκηση.

Οι δίαιτες για τους διαβητικούς παρουσιάζουν ένα ειδικό πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, που μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τα επίπεδα σακχάρου στις φυσιολογικές τιμές. Η διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, με χαμηλά λιπαρά και θερμίδες. Η έμφαση πρέπει να δοθεί στα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και στα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Στην περίπτωση του διαβήτη, είναι σημαντικό να διατηρηθεί μια σωστή σχέση μεταξύ υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών. Από την συνολική κατανάλωση ενέργειας, οι υδατάνθρακες πρέπει να αποτελούν το 50 έως 60 τοις εκατό, τα λίπη το 30 και οι πρωτεΐνες το 20 τοις εκατό.

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με όλα τα συμπτώματα διαβήτη και το τι θα πρέπει να τρώτε και τι είδους ζωή πρέπει να κάνετε, τότε ένας ιδανικός οδηγός για την καταπολέμηση του διαβήτη για εσάς βρίσκεται στο βιβλίο Diabetes NoMore. Σε αυτό μπορείτε να βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον διαβήτη, προτού να συμμετάσχετε στον αγώνα με αυτή τη δυσάρεστη νόσο.

Το βιβλίο είναι γεμάτο με συνταγές νόστιμων και υγιεινών γευμάτων που όλοι οι διαβητικοί θα πρέπει να τρώνε για να φέρουν το αυξημένο επίπεδο σακχάρου στο φυσιολογικό.

Επίσης, υπάρχει μια ειδική μέθοδος τριών βημάτων για την αποτοξίνωση του ήπατος που μπορεί να σας βοηθήσει να αναστρέψετε τον διαβήτη.

Παραγγείλετε το Diabetes NoMore και φέρτε το επίπεδο σακχάρου σε φυσιολογικές τιμές χάρη σε αυτό τον επαναστατικό οδηγό!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *